I kroppen min Kristian Gidlund 3,0

 

Försommargrönskan är rent bedövande. Barnen, trädgården, ja till och med asfalten sjuder av liv och kraft. Med solen i ansiktet och den kylda ölen i glasen samlades männen för att prata om döden och döendet.  Ett märkligt samtalsämne att komma in på kan man tycka när naturen exploderar av liv och det är allmänt härligt att leva.

 

Anledningen till samtalsämnet var förstås den bok som vi läst till denna gång: Christian Gidlunds bok I kroppen min, resan mot alltings slut och alltings början. Det är, för den som inte känner till det en blogg i bokformat, skapad av Christian när han fick veta att han hade cancer. Första delen handlar om när han fick det och hur det är att kämpa mot den och de behandlingar han genomgick. Andra delen, vilken alla var överens om var den mest intressanta, här de blogginlägg som han skrivit efter det att han fick besked om att cancern har återkommit.

 

Reaktionerna på boken var väldigt blandade, alltifrån att det var tråkigt och gnälligt till att läsaren blev väldigt berörd, och att det var intressant att se hur behandlingarna gick till och hur han blir bemött av sjukvården.. Det är en svår bok att ge omdöme om, och Christian skriver det själv i sin bok att han tycker det är absurdt och sorgligt att vara känd för att han snart ska dö.  Hela situationen är hemskt tragisk med en ung människa som är obotligt sjuk i cancer, och det är svårt att bedöma boken som vilken annan bok som helst. Omdömena fördelade sig på tv 4, tre 2 och en 3 som i genomsnitt blir 3 poäng och alltså en bok som BBB rekommenderar att läsa.

 

Kvällens öl var desto enklare att utse och det blev Jämtlands bryggeris Bärnsten. Klubben vill dock även lyfta fram Napa Smiths Hopageddon. Starkt, aromatiskt och välhumlat.

 

Till nästa gång, hemma hos Magnus, den 10/9 klockan 19.30 ska vi ha läst Stephen Frys självbiografiska Chronicles. BBBs ständige sekreterare vill med detta passa på att önska alla en skön svensk sommar och uppmana dig att ta tillvara den på det sätt som känns bäst för dig och njuta av de stunder av lycka den bjuder på.

 

RSS 2.0