Flicka A Abigail Dean 3,0

Sommaruppehållet var slut och det var dags för männen att fukta struparna, fylla krävan och samtal om världen. Hur blir chilliskörden, vad är anledningen till att de svenska herrarna skördar framgångar i beach volley ball? Vad är bästa sättet att plantera sina Solarisdruvor i trädgården? Hur ska man göra för att övertyga sin fru om vikten av en pacojet i köket och var är egentligen bäst: En hydrokopter eller en svävare?

 Mysbelysning i augustimörkret

Om detta och annat av mer politisk karaktär fördrev männen tiden med fram till det var dags att ge sitt omdömme om boken för kvällen: Flicka A av Abigail Dean som fått mycket uppmärksamhet och även ska bli till en streamingserie

Männen var lite kluvna till den. Välskriven och lättläst, med tydlig inspiration av Joseph Fritzls hemska sätt att behandla sin familj. Även svårt att undvika jämförelse med Tara Westovers Allt jag fått lära mig (som är en oerhört bra bok enligt ständige sekreteraren), samt att bitvis håller inte plotten ihop riktigt. Betyget blev dock en stabil och jämn trea i genomsnitt vilket gör den läsvärd enligt männen.

 Några goda öl

Kvällen öl har fått utgå för överskådlig framtid. Inte beroende på att det saknas gott öl, utan just broende på det. Nivån på ölen är hög och det blir allt svårare att peka ut någon som sticker ut. Till nästa gång den 29/9 hemma hos Pelle är det den nittioåttasidiga Siddharta av Hermann Hesse som ska vara läst. Väl mött då!

 

RSS 2.0