Swede Hollow Ola Larsmo 3,5

Mitt under glödande Brexitdebatt (som enklast går att följa på rt.com eftersom BBC hade lagt den bakom betalvägg) i det brittiska parlamenetet valde männen att samlas i sofforna för att smaka ett par öl av det goda och vanligare slaget samt några av den mindre vanliga och lättillgänliga sorten. Vad sägs om smaken av sur stout med pressad böckling i? Ville man tugga på något till det fanns det goda ostar och korvar samt jordnötter doppade kondenserad mjölk. Om inte annat en konversationsstartare.

 
För drygt hundra år sedan höll den stora svenska utvandringen till USA fortfarande på. I boken Swede Hollow, som i praktiken var en stor grop i marken i Saint Paul, Minnesota. Det kostade 1,5 dollar i månaden att få ha ett hus där. Pengar som gick till en korrupt sheriff. Eländigt var det minst sagt, men dock hopp om ett bättre liv. Ola Larsmos bok med samma namn som gropen handlar om en samling utvandare som kom dit kring sekeskiftet arton- nittonhundratalet.
Kvällens öl längst till vänster, den i mitten är stoutish med böckling och den wettexliknande till höger är en pålitlig gäst from Omnipollo.
 
Männen tyckte om boken, trots att karaktärerna var platta, men att det mer än väl blev kompenserat för den historiska skioldringen av en tid som det inte skrivits så mycket om. Betyget landade på 3,5, vilket är bland de högre i hela BBBs historia.

Till nästa gång, den 10/4 hemma hos Magnus ska vi ha läst Aftonland av Therese Bohman. Kvällen öl blev till slut Stockholm Brewings Almost Famous Brut IPA.

 

RSS 2.0