Dubbelporträtt Agneta Pleijel 3,0

 Tända ljus och glada män med öl i näven, det är en viktig del av livet denna mörkaste av årstider. Trots Postnords försök att för tredje gången på ett tag slarva bort/dricka upp den beställda ölen fann männen malt i glasen, ostar och korvar på bordet samt en långsamrökt brisket från Åkersberga på bordet. Samtalsämnen var det som vanligt ingen brist på utan männen avhandlade sin kärlek till Lego, Teslas gigapress och hur man kan bli en bättre människa med hjälp av ringar och armband som ger dig stötar när du gör saker du inser att du inte borde göra.

Boken för kvällen var Agneta Pleijels Dubbelporträtt som handlar om Oskar Kokoschka som målade ett impressionistiskt porträtt av Agatha Christie till hennes åttioårsdag. En dramadokumentär som beskriver två minst sagt ovanliga livsöden.

Männen tyckte lite olika från att det var lite av "plain vanilla" över den till att det var idel lovord, över såväl berättelse som hur boken är skriven. Sammanvägt landade betyget på en jämn trea.

 Kvällens öl blev, likt många gånger tidigare två stycken. Dels High Wire Grapefruit som smakade grapefrukt utan att det var någon frukt i. Enbart ett ambitiöst humlande som gav smakerna. Den andra var, den i BBB-sammanhang, numer legendariska Chouffe. Denna gång i vintertappning. Oerhört god!

Den 19 januari 2022 ses männen hemma hos Kjell, och då ska Alastair Reynolds Inhibitor Phase vara läst. God Jul och Gott Nytt År innan dess kära BBB-bröder.

 
 

RSS 2.0