All the Light We can not See Anthony Doerr 3,5

Vi vet, det var internationella kvinnodagen, och ändå valde männen att sammanstråla för en kväll med diskussioner , öl och litteratur. Vi hoppas att vi de andra 364 dagarna det kommande året  kommer att vara de jämställda, proaktiva män vi önskar att vara.

 Lite dagsaktualiteter, nyinrättad värnplikt och Trump, hann männen med att ventilera medan ostar och korvar gjorde de välsmakande ölen sällskap. Lagrad gruyere inrullad i en florstunn skiva salami triggade flera lyckoleenden kring bordet.
Diskussionerna gick på högvarv klockan hann bli ganska mycket innan kvällens bok kom upp på bordet. Ljuset vi inte ser av Anthony Doerr, purlitzervinnare och internationell best seller. Boken föll  männen i smaken och samtliga som hade läst den gillade den, även om ett fåtal reservationer blev framförda. Lite för osannolika sammanträffande och lite känsla av pyspunka bidrog till att sänka det samlade betyget något. Men en genomsnittlig BBB-treochenhalva är bra jobbat.
Kvällens öl blev två öl, varav det ena var just från det: Mr Pink från To Øl samt Muddler från Stiegbergets Bryggeri.

Till nästa gång, som är den 2 maj hemma hos Magnus ska Vegetarianen av Han Kang vara läst. Enligt rykte från en männen närstående bok-klubb, är det en formidabel feel bad-roman. Passar bra i den nedåtgående majsolens sken. Väl mött kära BBB-vänner!

 
 

RSS 2.0