Egenmäktigt förfarande Lena Andersson 3,0

Snökanonen veckan efter. Det var då männen vallfärdade till Kjellåsen för malt, mat och samtal om vittra och värdiga ting. Inbjudan hade varit klar och tydlig, det fanns inget att läsa in i den som inte fanns där. Männen kom på utsatt tid, glada i hågen, än gladare blev de när de skådade buffén för kvällen. Det lokala Systembolaget var tömt på nyheter,ostkällarna i staden hade sinat och de fanns inga ätbara djur kvar på norra halvklotet. Det fanns kort och gott goda förutsättningar att med fylld kräva och gott mod diskutera och dissekera Trump, snökaos och gripandet av ryska personer i Moldavien samt andra skeenden på planeten som männen har lust att fundera över.

 
Eftersom nyhetsfloden från det statliga monopolet hade tagit en vändning åt det mer alkoholstarka hållet fick bokbedömmande tidigareläggas för bibehållen ackuratess.

Lena Anderssons Egenmäktigt förfarande fick Augustpriset när den kom och debatterna på landets kultursidor sträckte sig över spaltkilometer om huruvida den var själbografisk eller inte, samt vem Hugo Rask egentligen är.

Gång efter annan har männen noterat att de böcker som ger de bästa diskussionerna är de som har ett bra spann i betygen. Så även denna gång, förmodligen den mest diskuterade boken i BBB-s ärorika hostoria. Om Esther och Hugos öden var omdöme liknande, men värderingarna skijde sig åt. Att Andersson har ett mycket bra språk som vasst mejslar ut skeenden och obeservationer var alla eniga om. Däremot skiljde sig männens bedömning åt, hur viktigt spräket är för en bok.

 Här är boken i bundlad version inklusive uppföljaren Utan personligt ansvar. Ambitiösa män läser självklart båda i ett svep!

 

Flera önskade denna kväll ett tvådelat betygssystem, med ett betyg för språket och ett betyg för berättelsen. Men så enkelt är inte bokklubbslivet. I slutändan blev betygen två tvåor, två fyror och resten treor. Enkel matematik ger snittbetyget 3 åt boken.

Kvällens öl var svår att välja ut, utbudet var enormt och männen glada. Fem öl rankades upp på pallen och när det var dags för prisutdelningen kom det fram att att Schieve Tabarnik från Brasserie de la Senne var den enda öl där alla flaskor var urdruckna. En vinnare! Tätt följd dock av k:rlek från Mikkeller, Game of Arms från Amager, Black Soil IPA från Sigtuna, och Odins Tipple från Haandbryggeriet.

 Schieve Tabarnik från Brasserie de la Senne var den enda öl där alla flaskor var urdruckna. En vinnare! Tätt följd dock av k:rlek från Mikkeller, Game of Arms från Amager, Black Soil IPA från Sigtuna, och Odins Tipple från Haandbryggeriet.

  

Den 19/12 är det dags för nästa drabbning och den sker hemma hos Johan. Tills dess höjer männen de litterära ambitioner genom att läsa Nobelpristagare Dylans Tarantula. Så här kan det låta då när det är dags att diskutera: “aretha with no goals, eternally single & one step soft of heaven/ let it be understood that she owns this melody along with her emotional diplomats & her earth & her musical secrets”, Bob Dylan Tarantula

 

Väl mött kära BBB-män!

 

RSS 2.0