Vackra Värld Sally Rooney 2,3

Sällan hade väl en titel på kvällens bok varit så träffande som denna kväll uppe på berget. Putins invasion av Ukraina hade dragit all syre ur luften och sedan knappa två veckor tillbaka varit det dominerande samtalsämnet i landet. Så även denna kväll. Dock utmärkt ackompanjerat med läckra ostar och goda öl. Även om ett par överraskningsdrycker, typ salt-krusbärsöl hade smugit sig in bland godsakerna. Men den som enbart satsar på säkra kort får aldrig lära sig något nytt, eller finna en eventuell ny favorit.

 Trots bokens träffsäkra titel var omdömena om Sally Rooneys bok med detta namn samlade i den nedre skalan. Med ett undantag, en av männen skänkte boken en klar fyra. I övrigt var det jämna tvåor, mest beroende på att den, trots att den var välskriven, aldrig tog fart eller grep tag i läsaren. Men männen insåg även att de kanske är 25 år för gamla för att förstå vad den handlar om. Det genomsnittliga betyget landade på 2,3.
 
Bland ölen stack flera ut som mycket goda men tillslut blev Leffes Rituel 9 den mest uppskattade. Till nästa gång, den 27/4 hemma hos Jonas är det Steven Pinkers Rationalitet som ska vara läst. Stort tack kära BBB-Bröder för ett nödvändigt vattenhål i denna radda av kriser.
 
 

RSS 2.0