What just happened Marina Hyde 1,4

En högtidsdag utöver det vanliga, denna gång, då männen hälsade den nya medlemmen Lars välkommen. En magnifik buffé bestående av episka ostar och smarriga charketurier smorde tungans vilja till att tala. Efter ett par timmars sedvanligt samtal om kring kära favoritämnen dök vi ner i boken för kvällen, Marina Hydes What just happened. Hon är något av en kungamakare/avsättare i Storbritannien med sina krönikor som hon har samlat i denna bok.

 Det visade sig dock svårt för männen att hantera denna bok. Hyde är en "djävulskt bra skribent, synd bara att jag inte är en djävulskt bra läsare". Det är språkligt avancerat, vilket i sig är en nyttig lektion i ödmjukhet för svenskar som tror de kan engelska. Samtidigt kräver boken ett stort intresse för brittisk inrikespolitik, vilket passar krönikeformen bra. Att sex år senare komma ihåg vad Nigel Farage tyckte och sa vid en viss debatt är för tufft för de flesta. Betyget landar på blygsamma 1,4 i genomsnitt. Inte för att boken var dålig, men för att männen saknade språket och referensramarna.

Nästa gång ses männen över en saffransöl den 13 december hemma hos Jonas och tills dess ska Mustafa Suleymans The Coming Wave vara läst. Väl mött!!!

 
 

RSS 2.0