Us av David Nichols 3,0

Sensommar, mörker, fuktigt, kräftor, brasa, skola, jobb och belgisk öl. Tecken på att den sommar som många hävdade aldrig var, börjar lida mot sitt slut. Belgisk öl i goda vänners lag kan råda bot mot angst av skilda ursprung. Männen gjorde entré genom humleportalen, gick ner i mansgrottan och slog sig ner för att än en gång lösa världsproblem och samtala om sommaren läsning. På bordet låg David Nicholls "Us" eller "Vi" som den heter. En bok som tar sin avstamp i vad som händer med ett äktenskap när barnen flyttar hemifrån. När själva jobbet liksom är gjort, en period i livet som männen närmar sig med jämn hastighet.

 Boken handlar om ett par, som inte känns helt som gjorda för varandra och som har en tonårsson som är på väg ut i det egna livet. Hon vill kanske skiljas, han vill det inte och de bestämmer sig för att genomföra en klassisk bildnings- och semesterresa genom europa. Boken är lättsamt skriven och rolig tyckte en del, sökt och konstruerad tyckte en annan. Karaktärerna är tydliga, för att inte säga övermejslade i sitt beteende. Bitvis är det mycket roligt och boken landade till slut på en jämn trea i BBB-betyg, vilket är bra.
 Rikligt med öl i kylboxen och goda franska korvar på bordet. Värden bjöd på hemgjord belgare med god smak och stadig skumkrona, men även de inköpta ölen var goda och det var svårt att välja vilken av belgarna som gjort sig förtjänt av att få bli kvällens öl. Männen kände att det var dags att strama upp denna del och åtminstone ta en paus i att utse flera kvällens öl och hedersomnämnande och annat veligt. Valet föll till slut på Troubadour.
Till nästa gång, den 10/10 hemma hos Pelle kan det finnas läge för engagerade diskussioner eftersom Tino Sandajis Massutmaningen då ska vara läst och funderad över. Väl mött i hösten kära BBBare!
 

RSS 2.0