Lady in waiting Anne Glenconner 2,8

Den första känslan av avlägset vårljus kunde anas i skymningen när männen smög iväg på BBB, för att avnjuta distanserade samtal, tilltugg och till dryck. Samtalen rörde sig från Adolf Fredriks tre stycken mindre kända kuppförsök, till hur psykedelika hjälper arkitekter att göra vackrare hus och FHMs märkliga processordning att först ha en presskonferens och först därefter skriva föreskrifter.

 Kvällens bok var Anne Glennconnors: Lady in Waiting som handlar om hennes minst sagt udda liv. Född in i en anrik men allt fattigare familj, gift med en minst sagt psyksjuk och excentrisk bankirarvtagare, samt hennes jobb som hovdam åt prinsessan Margaret, drottning Elizabeth II lillasyster. Männen fann boken en aning seg och distanserad, men växte efterhand, framför allt som ljudbok inläst av henne själv. I uppläsningen kunde man mer få en känsla av hur hon faktiskt upplevde alla traumatiska händelser som skedde i hennes liv. Inte minst hur det har gått för hennes barn. Boken ger en inblick i livet i den lilla genpool som är den brittiska adeln och hur deras känslokalla uppfostran av sina barn, i generationer, formar dem. En värld där det är oerhört mycket finare att ha ärvt sina möbler och vara lite fattig än att ha tjänat ihop dem själv. Frågan männen inte hade något svar på var: Efter hur många år räknas nya pengar som gamla? Och varför anses det mycket finare att ha blivit rik på slavhandel i början på 1800-talet än på blekmedel i början av 1900-talet?

Det genomsnittliga BBB-betyget landade på 2,8 poäng.

 Kvällens öl var svår att enas om och istället blev det dessa tre som fick symbolisera hur det kan gå när mycket är gott och anden inte vill ta ställning.

 

Till nästa gång, den 8/4 hemma hos Johan ska männen ha läst Vit Krysantemum av Mary Lynn Bracht. en bonusbok är dessutom Själens salighet och kroppens sura ben av Rut Wallensteen-Jaeger.

 

Väl mött kära vänner!

 

RSS 2.0