Tarantula Bob Dylan 1,0

Trots presidentbyte i det stora landet i väst var fokus denna kväll på en annan självupptagen man från samma land. Men först är det på sin plats att be Åsa Maria Kraft om ursäkt, männen i BBB önskar att vi i juni 2012 inte hade gjort slut på alla ettor. Återkommer om detta senare.

 En kall kväll, med gnistrande snö gjorde promenaden upp på berget både uppfriskande och upptörstande. Värden för kvällen hade dukat upp en imponerande buffé med öler av olika slag med tillhörande ostar, nötter och charkuterier. Inte ett spår av den påstådda bristen på nyheter från bryggerierna under januari. Gott, starkt och smakfyrverkerier fanns det gott om.
 
Men för att återgå till inledningen så visade det sig att Dylanmännen lyste med sin frånvaro denna kväll. Bob Dylans Tarantula visade sig blivit till stora oläst, några tappra själar med stark disciplin tog sig igenom den, en del på både svenska och engelska. Någon lyssnade på den, men faktum kvarstod att detta var "som att läsa telefonkatalogen om någon kommer ihåg denna publikation". Andra omdömen löd: "provocerande dynga", "inte värt tiden", "bullshit", "Bob borde få omläxa men tror det räcker med Bob för mig" och så vidare. Den som vill fördjupa sig i frågan kan lyssna på denna som är betydligt bättre än boken.
Föga förvånande var det genomsnittliga betyget helt enhälligt, en etta. Därav ursäkten ovan, man ska vara försiktig med att dela ut bottenbetyg, det kan bli värre. Intressant  nog gjorde några av männen samma reflektion i juni 2012. Man glömmer också. Uppenbarligen.
 
En händelse som för den mystiskt lagde säkert kan se som en tanke med någon form av kosmisk innebörd, är att såväl Åsa Maria Krafts Självpornografi Akt 1 och Bob Dylans Tarantula sköljdes ner av samma kvällens öl: Houblon Chouffe. Denna gång dock flankerad av Berliner Vice från To Øl  samt Northern Hemisphere från Sierra Nevada. Lärdomen av detta är att ett gott öl är ett gott öl även i litterärt dåligt sällskap.

Nästa gång, den 8 mars ses männen hemma hos Jonas och och tills dess ska All the Light We can not See av Anthony Doerr vara läst. Väl mött kära vänner. Får du tid över kanske det kan vara läge att prova ett nytt spel.

 

RSS 2.0