Man Tiger Eka Kurniawan 2,7

En volatil vår med högsommar och senhöst omvartannat gjorde att männen valde att stanna inne denna säsongsavslutning för BBB hemma hos Jens. Märkligt detta att invånarna i Sverige tillbringar ett halvt år med att längta efter vår, värme och solsken, för att sedan, när detta väl kommer, dra igång så många aktiviteter inom jobb, fritid, släkt, projekt att maj månad känns som en lång checklista som bara ska bockas av. BBB-träff är dock en helt nödvändig check point för ett hälsosamt mentalt och öligt liv.

 Boken denna gång, Eka Kurniawans Man Tiger var okänd för samtliga och ledde till många och bra diskussioner. Den handlar om ett märkligt mord utförd av en vit tiger som bor i en mans kropp. En deckare som man vet namnet på mördaren redan i början men där anledningen dröjer till sista raderna. Boken utspelar sig i en liten by på den indonesiska landsbygden under åttiotalet. Det är en hård miljö, med litet utrymme för människor att leva det liv de vill leva, framför allt för kvinnorna.
 
Berättarperspektivet skiftar mellan en rad huvudpersoner och läsaren får en inblick hur det är att vara misshandlad eller försummad, hur alkohol, islam och andetro löper sida vid sida. Bocken finns inte översatt till svenska utan engelska är det närmaste läsbara språket och även där kunde männen konstatera att alla ord inte finns att slå upp i vare sig Oxford Dictonary eller wikipedia, utan det blev att gissa sig till deras betydelse från sammanhanget.

Ömdömmet från männen var högsta varierande. Från betyg 2 till betyg 4, med ett genomsnitt på 2.71, det vill  säga nästan "Bra".

 Kvällens öl blev Primus Lux från nya Carnegie och till den 23/8, då männen styr kosan hem till Pelle ska Richard Fords Let Me Be Frank With You vara läst och bedömd. Men fram tills dess är det en lång skön sommar med fri läsning!
 
 

RSS 2.0