Budapest Chico Buarques 2,7

Med blossande kinder efter den branta uppmarschen till BBBs senaste medlems boning slog sig männen ner för att dricka gott, äta gott och föra goda samtal. Allt för att motbevisa Joe Abercrombies: "Truly, life is the misery we endure between our disappointments".

 I övrigt handlade kvällen samtal om golf som gjort en storartad come back som folksport under covid 19 och om utsikterna att någon gång få spela denna skottarnas sport på Santa Claus Golf Course i Rovaniemi. Dessutom spekulerade männen i om Dallas relation till Los Angeles kan liknas vid Göteborgs förhållande till Stockholm. Något slutgiltigt svar på denna fråga är ännu ej fastslagen.

Kvällens bok var Chico Buarques (coolt namn i alla fall sa en enig manlighet) Budapest. Den handlar i korthet, om en spökskrivare som är superstjärna i sin bransch och som åker på konferenser runt om i världen för att berätta för sina kollegor om alla böcker han skrivit åt andra. Han blir fast i Budapest och bedrar sin fru, med en yngre kvinnan(det är något med kulturmän, deras snoppar och unga kvinnor  som de tycker alla borde vara intresserade av) och lär sig ungerska. Först inte alls och sedan blir han bäst, så bra att ingen tror han är ungrare då heller. Hemma i Brasilien har han en vacker fru som är tv-hallåa och en son han inte har någon kontakt med förrän sonen i vuxen ålder rånar honom. 

Männens omdömme var varierat, alltifrån att det var intressant och bra skrivet till att "Jag var tvungen att stå upp för att inte somna när jag lästen den" och "Det är tur att den var kort för ju mer jag läste i den desto lägre blev betyget, nu hann den bara sjunka från en fyra till en tvåa".

Det sammanvägda betyget blev till slut 2,7, det vill näga närmare bra än nja. 

 Till nästa gång, hemma hos Erik den 23/11 ska männen läst Annie Dukes Thinking in Bets om hur en av världens bästa pokerspelare tänker. Kvällens öl blev det arkadspelsinsiperarade Wizards & Gargoyle Hazy Coffe IPA. Men även de som ses i bakrgrunden på bilden kan vara värda en provsmakning eller två.
 
 

RSS 2.0