Empire of Pain Patrick Radden Keefe 3,0

Efter ett skönt sommaruppehåll var det välbehövligt för männen att åter samla tankarna och smaklökarna. Mäktiga öl, sprituella korvar och ostar som skulle få surströmmingar i gamla gympakläder att känna sig som ett nyduschat pojkband. Toggenburger Sonntagskäse var en mäktig motståndare för smak och luktsinne och även de män som påstod sig ha en luktnedsättning som efterdyning av covid kände sig helt återställda. Det var inte utana tt man undrade vad Tre Män i en Båt hade gjort om de köpt denna ost istället för en stilton och tappat den i Themsen?

I övrigt var det sommarnöje, SIS-standarder för sexleksaker (vilket är Sveriges ansvarsområde i världen), att koreanska är det bästa skriftspråket som finns när det gäller att teckna ner språk som inte har någon skrift, som upptog delar av diskussionerna innan det var dags för boken.

 Boken denna kväll var Empire of Pain som handlar om familjen Sacklers uppgång och möjliga fall. Det börja med tre fattiga judiska immigranter i New York och hur de kämpar sig upp til att bi en oerhört förmögen familj. Där förmögenheten är bygd på mycket aggresiv försäljning av valium och oxycontin. Oxycontin beräknas ha kostat 450.000 amerikaner livet sedan det lanserades. Det är ett fantastiskt läkedmedel för smärtlindring, men samtidgt väldigt beroendeframkall

Männen tyckte boken var intressant, dels för att något så stort inte har uppmärksammats och att ägarfamiljen har hållt sig frånskilda från det som de tjänar pengar på. Boken var bra skriven, om än för lång och att den stundtals utvecklades till att bli en personlig vendetta från författaren mot alla de personer som på något sätt varit kopplade till Sacklers. Betygen slog mellan två och fyra och det vägda genomsnittet blev en jämn trea.

 Nästa gång som är hemma hos Erik är det Djupsinne av Peter Godfrey-Smith som ska vara läst och kvällen öl denn gång var Dark Arts från Black Magic brwery och Cali Pale från Tiny Rebel. Välmött i bläckfiskarnas djupsinniga djup!
 

RSS 2.0