Hollow Kingdom Kira Jane Buxton 2,4

Ett novembermörker av ren Mordorkvalitet hade hållt det mellansvenska landskapet i ett grepp som bara en våt hästfilt kan göra. Männen hade segat sig upp på höjden, för dagen i en fyrhjulsdriven bil bara för att vara på den säkra sidan att inte fastna i leran. Väl på plats vid en ymniga ölbuffén och ett frikostigt utbud av korvar och ostar började samtalen flöda.

 Mellan tuggorna av den minst sagt intensiva halmspäckade get(dyngstacks)osten dryftades stora och små frågor. Vårdekonomi hör till de gängse samtalsämnena liksom barnens uppväxt och det politiska dagsläget. En och annan framtidsspaning hör också till, inte minst Elon Musks eller Jeff Bezos senaste rymdäventyr. Truckla och Tesla truck, var också uppe för gransking. 

Boken den kväll var Hollow Kingdom av Kira Jane Buxton. En mashup av Walking Dead, och Husdjurens hemliga liv, kryddat med en dos Mamma Mu & Kråkan. Detta är en av de böcker som ger de bästa diskussionerna i klubben. Männen var eniga om att boken hade ett bra språk med roliga formuleringar, som fungerar mycket bra även som ljudbok. Men sedan delade sig uppfattningarna åt ganska rejält. En deil tyckte att berättelsen var papperstunn och att det gick på tomgång, medan andra tyckte den var en väldigt rolig bladvändare, med inslag av Cormack McCarthys The Road. Betygen blev utdelade på samtliga steg på skalan, från ett till fyra. Genomsnittet hamnade till slut på 2,4.

 De smakrika ostarna hade fått sällskap av mången god brygd, även några med årets supertrend: Fruktöl. Men efter noggrannt funderande var det två andra som klev upp på delad förstaplats: Random Purchase DDH IPA, samt Hertig Jan Arcener Trippel.
 Till nästa gång som är den 8 januari 2020 hemma hos Jonas ska männen ha läst Margaret Atwoods Gileads Döttrar. Väl mött nästa år kära vänner!
 

RSS 2.0