The Year of the Flood Margret Atwood 2,7

”Vi borde inte ha tillåtit att Melissa sackade så långt efter oss. Genom en flock vildhundars kanaler har hon nu givit sin ultimata gåva till sina medvarelser och har blivit en del i Guds stora proteindans” Så säger Adam Ett i slutet av Syndaflodens år, boken Männen hade krupit ner i källargrottan. I rummet bredvid fanns det ale på jäsning och autoklaven blänkte vackert emaljvit på väggen.
 
Att få träffa goda vänner, samtala om litteratur och livet, dricka välhumlad öl tillsammans med goda ostar och charkvaror. Behöver en människa egentligen så mycket mer än det? Det täcker in större delen av Maslows behovstrappa. Dessutom ger uppkopplingsfri tid ro i sinnet och fokus på nuet. Syndaflodens år av Margaret Atwood, en författare många anser ska få nobelpriset, är en fristående fortsättning på en mycket bra bok som heter Oryx and Crake. Temat är det samma, men det är längre in i framtiden. Företagen har gömt sig bakom murar och kontrollerar allt, inklusive polisen. För de som inte kommer in återstår ett fattigt eländigt liv där man på den svarta marknaden kan få ta del av de mästerverk som gensplajsarna skapar.
 
Med avsikt eller av misstag släpps ett virus lös som dödar i princip hela jordens befolkning, Kvar finns några få samt en ny, enklare och nöjdare människor ras. Männen var över lag positiva till det fantasifulla språket och att boken kändes genomgående välskriven. Däremot haltar berättelsen inre logik ordenligt och under den andra halvan tar den störningen för stor plats för att det ka bli helt njutbart. Betyget landade tillslut på 2,7. Lite bättre än halvbra alltså. Eftersom Erik var kvällen värd fanns det gott om goda hembrygder men även en och annan pärla från Systemet, och det var en sådan som blev kvällens öl: Peak Organics Weiss Principal Ale an Imperial Style German Hefe Weisse.
 
 
Ett långt hipsternamn på en god öl. Mycket smak till skillnad från den homeopatiskt rökta Rauch Weissen. Nästa gång samlas Männen hemma hos Pelle den 21/11 kl 19.30 och då ska Patrick Modianos "Nätternas gräs" vara inläst. En vit fläck på BBBs karta ska utforskas, det blir nämligen den första franska författaren sedan klubben grundlades.

RSS 2.0