Blir du ledsen om jag dör Nicolas Lunabba 2,8

Med 2022 lagt till handlingarna kunde männen starta upp en ny säsong av BBB-ande. Moderna som de är var Chat GPT och Open AI uppe för samtal. Ny teknik som får skolor att ändra sina examinationsformer. Inlämningsuppgifter får ge vika för traditionella kunskapsprov. Men när det kommer till konst eller humor krävs det fortfarande en mänsklig hjärna för att stimulera oss. Men vad händer den dagen då AI kan förtrolla oss med musik, filmer och böcker som gör att vi aldrig vill göra något annat. Den diskussionen kommer vi till den dagen det blir aktuellt. Dricka öl och smaka på chark och frossa i BärenKäse behövs det inte ens internet till.

 Den diskussionen som männen hade planerat inför kvällen handlade om Nick Lunabbas: Blir du ledsen om jag dör. Den handlar om Nick själv som är socialarbetare i Malmö och hur han tar om hand om kille vars mamma inte klarar av honom. I strid mot gällande regler i myndigetsapparaten. Boken bygger delvis på verkliga händelser. Männen var jämna i sina betyg och tyckte det var en blanding mellan irriterande och lackalängaskrivet, samtidigt som det var svårt att lägga från sig den och man ville veta hur det skulle gå. Det finns ett tydligt politiskt budskap och det är att det är samhället som gör för lite för de här killarna och det är därför som de säljer narkotika och skjuter varandra. Trots att den som klarar sig gör det på egna meriter är det samhället som ska lösa allt enligt författaren. Saknar även tjejernas perspektiv, de är helt osynliga, liksom fäder. Det finns någon enstaka pappa med, men i princip är det osynliga. Betygen blev jämna med fem treor och en tvåa, vilket gör att slutbetyget för boken blev 2,8 BBB-poäng. 
Till nästa gång, den 23 februari hemma hos Jonas ska vi ha läst Ovanjorden av Mikael Berglund. Stort tack för en fantastisk kväll med många skratt kära vänner!
 

RSS 2.0