Ett år av magiskt löpande Kenneth Gysing 2,0

Samma dag som männen kravlade sig upp i snön på sjöberget, publicerade media en stor studie som visade på att hård löpträning över tiden var lika skadligt för hälsan som att inte springa alls. Det visade sig vis närmare granskning att med hård träning menade de att det gällde de som sprang fler en tre tvåtimmarspass i veckan. Det kan vara så att den gruppen inte är så stor. Men, men. Det var passande eftersom boken för kvällen var Kenneth Gysings: Ett år av magiskt löpande.

 Som vanligt när männen samlar sig får boken stå tillbaka en stund. Öl, charkuterier och vällagrade ostar stod på bordet, varav ett par helt nya bekantskaper. En ost hade fått tillbringa ett par år inpackad i rester av barolovinstillverkning och en annan nedsänkt i grappa under lång tid innan den packades in i frukt. Som tur var hade den omtänksamme värden sett till att skaffa öl som smakmässigt kunde matcha dessa käftsmällar till ostar.  Lite lokal- och världspolitik samt det återkommande ämnet vårdekonomi, hann vi sedvanligt med innan vi kom fram till kvällens bok.
Enligt Martina Haag på baksidan ska Kenneth vara Sveriges näst roligaste löpare. Man får anta att hon själv tycker att hon är roligare.  Oavsett hur det än är med det så konstaterade flera av BBB-medlemmarna att om löpar humor innebär ordvitsar i den lägre skolan som dessutom är försedda med förklaringar så är det illa ställt med löparhumorn i landet.
 Boken är i grunden en samling kåserier från Runners World och tanken från början har varit att de ska läsas med en månads mellanrum och inte i ett sträck. Förmodligen tappar man känslan av monoman upprepning då: ”Hej jag heter Kenneth, jag tycker om att springa, jag gillar ordvitsar och jag tycker om när det är varmt”.  Men som värden sa, jag somnade inte i alla fall, och det är ett bra betyg.
Löparnördarna inom BBB var dock mer entusiastiska och rycktes med av långlöparens dopaminkickar på sidorna. Betygen fördelade sig på en 1 och en 3, och resten var tvåor, och genomsnittet blev då en jämn och snygg tvåa. Är du löpare och längtar efter löparlitteratur; börja med denna och läs sedan den grandiosa Vad jag talar om när jag talar om löpning av Hariku Murakami.
 Kvällen öl blev Dubbel (P)IPA från Pang Pang.

Till näst gång blir det Twist av Klas Östergren och BBB återsamlar sig hemma hos Jonas den 10 mars.


RSS 2.0