Thinking in Bets Annie Duke 2,7

De enkla nöjena har fått större värde i detta leverne som utspelar sig i skuggan av coronan. Bra böcker, god öl, kanske en utflykt till Örebro blir plötsligt saker man ser fram emot på ett annat sätt. En övning i ödmjukhet och tackksamhet för oss som lyckat hålla oss friska under dessa månader. Ett litet sällskap av män åt korv och ost, samt drack öl och hemgjord cider alltmedan samtalen flödade kring franska kypare, mans- och kvinnoroller i Austrlien, hur man lyckas odla vin i Sverige med Solaris-druvor och att 10 kg druvor kan ge uppemot 8 liter vin.

 Boken för kvällen var Annie Dukes Thinking in Bets. Hon har varit professionell pokerspelare i 20 år och har funderat mycket på tur och skicklighet, och hur det kommer sig att vi gärna anser det vara skicklighet när vi själva lyckas med våra beslut men att det är tur när motståndarna gör det. Hon skriver även insiktsfull om vikten av att omge sig med människor av olilka åsikter för att kunna bli bättre och hur farligt, och dåligt, det blir när alla i en grupp tycker lika och bara bekräftar varandra. Dock är hennes penna inte lika skarp som hennes hjärna, och boken lider av spretighet och många upprepningar vilket gör den trög att läsa. Det samlade betyget landar på 2,7 villket är nästan bra. Flera av de som gav tvåa i betyg tyckte ändå att innehållet var en fyra.
Till nästa gång männen samlas digitalt eller AFK hemma hos Pelle, som är den 7/1 nästa år ska Karin Smirnoffs: Jag for ner till bror, vara läst. Kvällen öl, utan någon större konkurrens blev Kasteel Tripel. Väl mött nästa år!
 
 

RSS 2.0