All Inclusive Hans Gunnarsson 2,9

 Att slappa bort dagar i rad på en paradisstrand, gärna till lågt pris, är idag ett mål som målas upp i starka lysande färger. Resereportagen sköljer över oss, både i tidningar och i teve, och när vi har renoverat klart vårt torp/kök och genomfört träningspassen på gymmet, allt vederbörligen statusuppdaterat, är vi självklart värda att ta igenom oss med en drink i handen någonstans långt bort från kyla och mörker. Tycker du detta känns som något du vill fortsätta längta efter? Läs då inte Hans Gunnarssons All inclusive.
 
Den handlar om en författare på nedåtgående, om han överhuvudtaget haft någon framgång att tala om. C.G heter han, och i  upptakten blir han kontaktad av en Herr Boman som presenterar sig som ett fan och vill att C.G skriver om en turistort Boman har intressen i. I brist på bättre, ja i brist på något val överhuvudtaget nappar C.G och tar flyget ner till det lågintensiva elände som utgör handlingens ramverk.
 

BBB-männen var tämligen överens om att det var en bok som var lättläst, i alla fall de första två tredjedelarna. Slutet är märkligt, men för den som kan sin Gunnarsson är det så det ska vara. Liksom livet, det är inte alltid det blir någon bra upplösning med tillhörande förklaring. Andra hade noterat de myckna referenserna till klassiska verk inom litteraturen och att det även var en genomgång av de sju dödssynderna. Medan en tredje, trots lättlästheten kände att det var som en blandning mellan Sällskapsresan och en dålig agentroman. Betygen fördelade sig från två till fyra och snittbetyget blev 2,87 på BBB:s fyrgradiga skala.

 Till nästa gång, som är hemma hos Magnus den 1/6 ska vi ha läst en bok om några som definitivt inte har möjlighet att unna sig någon all inclusive: De förklädda flickorna i Kabul av Jenny Nordberg. Kvällens öl, där det bärande temat var ekologiskt blev Black Isles Goldeneye. Väl mött i junikvällen BBBare!
 

 


RSS 2.0