Siddharta Hermann Hesse 2,5

De sista dagarna i september bjöd på skönt väder, som gjort för att smaka av höstens läckerheter. Givetvis anpassade till tidens inflation och elpriser. Närbryggd öl, torkade tilltugg och enbart ljus från stearinljus. Samtal är gratis och kretsade kring aktuella ämnen som Ryssland, utbildningar i vinmakeri för nordliga breddgrader och varför EU drivs så hårt av att reglera vår vardag.

 Kvällens bok var Siddharta av Hermann Hesse, som är en utvecklingsroman om att finna lycak och meningen med livet. Det blev bra diskussioner med väldigt olika synpunkter. Allt från att den var mycket bra till att den var konstig (se rubriken) och ålderstigen. Betygen följde diskussionerna med allt i från etta till fyra i omdömme. Det samlade BBB-betyget landade i snitt på 2,5 till slut. 
 Kvällens öl stod Vreta Klosters bryggeri för och det är en samling stabila östgötska belgare som nyligen hade fått pris just i Belgien. Till nästa gång den 17/11 hemma hos Kjell, ska Helen Zahavis Dirty weekend vara läst. Väl mött i novembermörkret.
 
 

RSS 2.0