Vit Krysantemum Mary Lynn Bracht 2,5

Coronavandringen fortsätter med enstaka BBB-sammankomster som själsupplyftande fyrbåkar i pandemimörkret. Böcker som Pestens Tid och de gamla Solingerockarna Accepts Pandemic ligger nära till hands. Männen kräver litteratur, maltiga drycker och goda tillbehör för att existera vidare, viket värden för kvällen inte hade snålat med. Att i kunna samtala om deep fake-släktforskning är trevligt. Tips som kom upp under kvällen gällde underhållning, ex Ripper Street, Black Mirror, Dead to me, samt att biblioteken har utmärkta tjänster för att kunna lånad strömmad film. Framför allt lite smalare och en äldre film.

 Boken för kvällen var Vit Krysantemum som handlar om de tiotusentals koreanska kvinnor som blev bortrövade under andra världskriget för att tjäna som "trösterskor" åt japanska soldater. En fruktansvärd företeelse som blir än värre när man skapar ett ett effektivt industrialiserat system för att våldta kvinnor. Än idag har Japan inte bett de koreanska kvinnorna om ursäkt och det sydkoreanska samhället brottas även de med skuld och skam kring det som händer för över sjuttio år sedan.

Bokens tema är starkt men flera av männen tyckte den brast i berättande, det finns luckor och handlingen känns inte helt logisk. Betygen vandrade från ett till tre och det sammanvägda genomsnittet blev 2,5.

 Kvällens öl blev två: S:t Eriks Vår IPA och Samuel Smiths Taddy Porter. Till den 20/5 som sker i Jonas regi ska Ronny Ambjörnsson Fantasin Till Makten vara läst och dessutom fick männen en hemläxa att göra till nästa gång: Att skapa sig en egen bild av var man står rörande klimatförändringen. Inspiration via bok, ex Bill Gates är uppmuntrat. Väl mött!
 
 
Vit Krysantemum av Mary Lynn Bracht

RSS 2.0