Ovanjorden Mikael Berglund 3,5

Detta var dagen då männen klev ur komfortzonen och förlade sitt första kapitel i de södra förorterna. Diskussionsglädjen var på topp och identitetspolitiken, de stora världsreligionerna och vådan av att inte läsa det finstilta i leasingkontrakt nagelfors och vändes i sann tresextioanda. Värden hade till detta dukat upp en burkölsbuffé av härligt slag med tillhörande ostar och charkvaror.

 Tack vare samtalsglädjen han dock kvälllen bli sen innankvällens bok, Ovanjorden av Mikael Berglund upp för genomgång. Genomgående var männen förtjusta i boken, framför allt var det språket som tjusade. " Det är tamejfaen det vackraste jag läst, fick pausa och gråta flera gånger", var en av kommentarerna. Den knappa och sparsmakade beskrivningen av hur personerna ser ut, parat med de rent fysiskt påfrestande beskrivningarna av hur mycket mygg det är i Ammarnäs skapade fantastiska bilder till en enkel, men väldigt mänsklig historia. Snittbetyget landade på rekordhöga 3,5.

Nästa gång är den 13 april hemma hos Micke och tills dess ska männen läst och begrundat Michelle Obamas Ljuset vi bär. Väl mött i aprilkvällen!

 

RSS 2.0