Gods War Kameron Hurley 2,7

Oktoberkvällen låg som en fuktig sammetsfilt över nejden och den något decimerade mansskaran samlade sina tankar kring livet universum och allting över fruktjuice, korv och ost. Det är inte en alltför vågad gissning att frukt och bär av olika slag är en het trend inom ölvärlden denna höst. Bara denna kväll smakade männen, mango, ananas, hallon, persika och blåbär. Däremellan ventilerades rymdfärder, vårdekonomi och annat mer eller mindre dagsaktuellt. Samt, inte minst, i vilken kulturell och öldoftande europeisk stad som BBB 2020 ska fira sin tionde födelsedag!

 Till kvällen hade männen läst Gods War av Kameron Hurley. En i inledningen något motspänstig science fiction som utspelar  sig i framtiden på en avkroksplanet. Människorna där är indragna i religionskrig som pågått så länge att ingen vet varför mer än att man hatar varandra. I denna värld ska en prisjägare vi namn Nyx, lösa en gåta som kan komma att ge ett slut på kriget. Männen tyckte miljöerna var häftiga och äckliga. Hela teknologin är insektsbaserad på ett ganska kladdigt sätt. Den pendlar mellan scifi och fantasy, med bra karaktärer och driv i historien. Betyget landade till slut på ett genomsnitt på 2,7.
 Kvällens öl blev ett norskt öl, Apocalyptic Thunder Juice från Amundsen Brewery. Nästa gång är det hemma hos Johan den 20/11 och tills dess ska männen ha läst en fabelkomedi som heter Hollow Kingdom av Kira Jane Buxton. 
 

RSS 2.0