Serotonin Michell Houellebecq 2,0

Det var som vanligt denna vinter. runt nollan, lätt regn i luften, dock kunde männen ana ett svagt fågelkvitter i skymningen. Ett hopp om en vår med värme och ljus. I mansgrottan brann elden, ölen var kylda, charken skivad och osten väldoftande.

 Männen slog sig ner för att samtala om saker och ting, samt sätta betyg på Michelle Hollebecques serotonin. Den handlar om en ensam man som behöver äta serotonin för att klara vardagen. Det går sådär kan väl sammanfatta boken i en mening. Hollebecque är en av Frankrikes mest uppburna författare, något som männen hade svårt att förstå. Boken har sina korta stunder av bra formuleringar, men mest känns historien som något författaren har surfat samman framför datorn genom att besöka porr- och vapensajter. Kanske det är meningen att det ska vara så, men särskilt bra var det inte tyckte männen. Betygen blev en etta, tre tvåor och en trea. Sammanlagt en jämn tvåa.
 Nästa gång, hemma hos Pelle den 31 mars är det klassikerdags. Joseph Conrads Mörkrets Hjärta ska då vara läst. Kvällens öl var en höjdare: Störd Fulhacks-IPA av världen egen produktion. En IPA med starka toner av bränd malt. Mums tyckte alla.
 
 

RSS 2.0