Journeys End R.C Sheriff 4,0

Maj månad, en knapp vecka innan Mays avgång. Männen strömmade in från när och fjärran för att samtala och dricka öl från Tyskland, Belgien och Storbritannien. Självklart pratade vi klimat, vem gör inte det nu för tiden. Kvällens värd visade då upp sin nyanlagda vinodling. Det gäller att omfamna klimatförändringarna och vända dem till något positivt, bättre för hälsan än klimatångest. Andra teman under kvällen var Annika Strandhälls framtid, Brexit, hur länge vi kommer att leva, samt vådan av att gå på en japansk high tech-toalett utan läsaglasögon.

 Även kvällens bok, Journey´s End av RC Sheriff,  blev det en del diskussioner om, kanske inte så mycket som andra böcker tidigare, men första världskrigets galenskap är en bra grogrund för funderingar kring hur människan fungerar. Bara det faktum att britterna offrade över 100.000 man för att errövra en yta på 600 x 200 meter, som man sedan övergav för att de inte hade nytta av den i kommande krig.

Vill du se pjäsen går det bra att göra det här:  https://www.youtube.com/watch?v=eM0otLDevJI

Att det inte blev massiva diskussioner berodde på att denna bok, för första gången sedan BBB blev instiftat, fick genomgående betyget fyra. Högsta möjliga betyg, vilket gör att den övertog ledarplatsen från Hemsöborna. Båda dessa böcker är relativt tunna, men ack så mättade med bra språk, handling och insikt i människan.

 Kvällens öl blev Leffe Blonde, i hård konkurrens med några andra belgare och till nästa gång, den 15/8 hemma hos Pelle ska männen ha läst Amy Webbs The Big Nine. Även hon finns på YT och har du en timme över är denna mer än sevärd. https://www.youtube.com/watch?v=g7k5ceY2qkU&t=3034s
 

Väl mött efter sommaren!!!

 

RSS 2.0