Jag for ner till bror Karin Smirnoff 3,7

Midvintercoronatider bjuder på få ljuspunkter. Samtal, belgisk öl och blackgarlicsalami hjälper till att få tiden att skrida fram mot den pukt då vi alla kan ses på det sätt vi helst vill. Männen drack belgisk malt och samtalde om Lübeckstenen, hur ett bröllop på 1700-talet kunde gå till i Danderyd (livat minst sagt, bland annat hur drängarna roades sig med att avfyra pistoler under prästens häst så att han fick hämtas från nästa socken), Gustav IV adoptivbror och hur kineser och big tech driver upp bitcoin till över 30.000 dollar, samt varför Postnord aldrig slutar vara ett samtalsämne i klass med vädret.

 Respekt, när man har en produkt som marknaden efterfrågat sedan 1050!

Boken för kvällen var Jag for ner till Bror av Karin Smirnoff, den första i en serie av tre som utspelar sig i byn Smalånger. Männen var eniga om att språket är fantastiskt och att det är som en kriminalroman utan poliser. Smalånger har fått mer än sin beskärda del av våld, incest, sex och miserabla klanrelationer. Men det är mycket bra berättat och det blev fyrar fyror och två ttreor. I genomsnitt blev det 3,7 i betyg, alltså en stark rekomendation. 

 Kvällens öl  blev Hopts Klosterbox, som bjöd på en rundvandring bland begiska klosteröl. Gott och oändligt mycket roligare sätt att sälja öl på än vad ett annat känt alkoholförsäljningsföretag gör.

Nästa gång, förhoppningsvis hemma hos Kjell den 25/2 ska männen ha läst Lady in waiting av Anne Glenconner. 

 

 
 

RSS 2.0