Dirty weekend Helen Zahavi 2,7

Aldrig förr under BBBs tolvåriga levnad har männen börjat prata om boken innan samkvämet för kvällen har börjat. Den traditionen bröts denna gång och boken poppade upp under tvåtimmarsupptakten med brittisk öl, korvar och ostar. Smög sig in i samtalen om ryska saknktioner, stöldlogirnas lust efter Touyptakatalysatorer, segelbåtar och varfö brittisk öl är söt.

 

En jävla helg, eller som originalet heter. Dirty Weekend kom ut 1991 och var författarens sätt att hantera den maktlöshet hon som liten kvinna ofta kände när hon var med män. Boken har blivit lite av en kultbok bland en del kvinnor som kan känna behov av att ta fram sin inre Bella för att våga gå över ett torg en mörk kväll till exempel.

Männen var, trots bokens upppoppande under kvällen delade i sin syn. Språket var bra, den var obehaglig, bitvis rolig, men tunn eller obefintlig berättelse, mer som en samling splatterscener staplade på varandra. Bella, huvudpersonen, kan ses som en föregångare till Lisbeth Salander. Betygen hamnade över hela skalan, från etta till fyra och medelbetyget blev till slut 2,7.

Nästa gång är inte förrän den 19 januari och då hemma hos Johan. Boken att förgylla jul- och nyårshelgerna med är Blir du ledsen om jag dör av Nicolas Lunabba. Väl mött 2023 kära vänner!

 

RSS 2.0